söndag

tänkte bara kika in och säga att jag lever :) imorgon , tisdag och onsdag bär det av till skolan så det lär bli skittråkiga inlägg dagarna framöver :P nu ska jag fortsätta se big brother , duscha sen sova :) puss

skoter

dagen började hur bra som helst ! jag hoppas verkligen att fortsättningen blir likaa ! men det borde den bli eftersom att min älskling har kommit hem :D så ikväll blir det pppppparty ;)

måste även tillägga att killar i skoterkläder .. är muuuums ! ;D det kan vara bland det snyggaste som finns . meeeen , nu är nog wikman påväg hit så jag ska väl dricka upp min cider och fortsätta fixa mig :) pussokram

mina naglar


jag fick detta set för några år sen och det är de jag använder :) jag har "konad B set" fast jag har köpt till massa nya brickor och lack . det finns att köpa här :)


först målar man vanligt lack och idag använde jag mig av depends nr 193 :P


detta är grejerna som man använder !



man målar den mallen man vill ha , skrapar bort det "överflödiga" , trycker stampen på mallen och sen trycker man bara fast det på naglarna :) färgen får dock inte hinna torka , varken i mallen eller på stampen för då fastnar det inte på nageln :)



och såhär blev det :)

shopping







mina onödigt dyra böcker hade även kommit när jag kom hem ..

laaater

nagelbilderna kommer upp imorgon för nu ska jag sova :)

lovely people

nu har jag precis kommit hem från öjebyn där vi gjort ett grupparbete :) gud vad jag gillar tjejerna i min grupp ! :)

nu ska jag snart ner en sväng på stan med märtis ;p sen blir det nog att göra en sista anstäningen med skolarbete innan jag tar helg !

sen jag har även fått förfrågan om att visa i bloggen hur jag gör dom där mönstrena på naglarna , så jag tänkte göra det när jag kommer hem från stan :)

dennis m

för en stund sen lästa jag dennis m's blogg och hittade detta .

jag kunde inte ha sagt det bättre själv ! vilken smart människa detta är :)

food and nails

muuums ! ;) dagen till ära blir det faktiskt tacos till middag :D

nu hade jag faktiskt tänkt fixa naglarna igen , trots att jag fixade dom i måndags :P såhär såg de ut nyss innan jag tog bort det :)

workout

godmorgon ! idag har jag mycket att göra så det blir nog inte så mycket bloggning . nu har jag precis ätit frukost och nu ska jag ÄNTLIGEN pallra mig iväg till step in , nu har jag varit lat alldeless för länge .. sen blir det att handla , kanske tvätta och plugga :) tjing !

att lära är nästan som att leka

nu har jag läst 1/4 av boken och känner mig ganska nöjd men mer ska det bli inna jag går och lägger mig ! tog en paus för att titta lite bigbrother men medans jag gör det plockar jag även undan i lägenheten , diskar och betalar räkningar ! det kallas tydligen multitasking ;) hehe . när jag läst färdigt för kvällen ska jag ha lite lugna-ner-kropp-och-knopp tid då jag ska se min älskade serie glee och bara njuta av livet ;)

kasta pengar i sjön

kul att man de senaste dagarna köpt skolböcker för 600 kr ... KUL ! ja , det är väl lika bra att fortsätta läsa min löjligt dyra litteratur .. som inte ens på långa vägar är värd pengarna ! usch .. jävla skola .. tur att jag har en rolig helg att se fram emot :)

jag älskar Glee

Gives you hell
Proud Mary
Papa don't preach

skynda

stresstresstress ! taxin kommer snart och hämtar mig så det är bäst att jag skyndar mig ! ikväll blir det fest för fulla muggar :D seee ya

min dag

min dag har bestått av jobb , fotboll och nagelfixande hos anna :) mer än så har jag inte att skriva . nu ska jag sova och vila upp mig inför jobb imorgon och en liten fest på det för att fira anna och för att jessica är hemma :) godnatt !


i love it

vad underbart det känns när man upplever stunder då man känner att man verkligen valt rätt yrke ! :)

zzZzZZz ..

godmorgon !

sjulsmark

det gick jättebra att jobba idag :) när jag kom till personalrummet kände jag bara , HJÄLP ! hur gör man ?! haha . men det gick över direkt jag kom in i rummet som tur var :) vad kul det känns att få jobba lite med det man läser om och inte bara läsa och ha praktik :) sen att jag trivs som fisken i vattnet i sjulsmark skola gör det ju bara ännu bättre :)


studentlitteratur

nu är examinationsuppgift 2 klar och inlämnad :) nu är det bara vänta och se om den blir godkänd , jag hoppas på det bästa ! nu hade jag tänkt börja läsa lite om vygotskij , eftersom att jag inte har böckerna till examinationsuppgift 3 så börjar jag på en annan uppgift istället :) duktiga jag !

all over again

jag ber som ursäkt mina vänner , men än en gång beger jag mig till sjulsmark för att finna studiero ;) av någon anledning har jag svårt att plugga här hemma .. såå , nu ska jag packa ihop grejer sen bege mig mot skogen !

tragiskt ..

på dagens lista står det dammsuga och skura , handla och plugga . de grejerna jag oftast gör känns det som , som även är det tråkigaste man kan göra . vi får väl se om det blir att se lite film med anna också !

fortsättning ..

det har varit en riktigt trevlig dag :) middagen på golden var väl sådär .. tänkte ju inte på att jag hatar rött kött , så när maten kom , mediumstekt , blev jag lite deppig ! tur att bara en av köttbitarna vad blodiga ;) sen for vi till öhman och fortsatte surrandet ! nu måste jag istället plugga lite innan jag ska sova eftersom vi fått en ny uppgift som ska vara klar den 28 feb .... jag hatar skolan just nu !

alla hjärtans dag

tack älskade mamma ♥



vill du gifta dig med mig?


ordbajs

vad kul det är att se att folk faktiskt läser min blogg :) jag hoppas även att någon tog sig några extra minuter för att läsa mitt förra inlägg :D hur som haver , nu har jag bara kvar att skura så är lägenheten fin igen :) men då dröjer det väl bara någon dag så ser den lika jävlig ut igen .. skit också . nu ska jag istället måla färdigt naglarna och hoppas på att det blir en rolig kväll eftersom jag jobbar både denna helg och helgen därefter .. men pengar är alltid pengar ;) har ju jobbat ganska mycket i januari så jag kommer vara överlycklig den 25e :D

skriver, i hopp om att någon ska orka läsa.

VARNING FÖR ETT OTROLIGT LÅNGT INLÄGG ! jag har svårt att tro att någon orkar läsa allt , men det skulle vara kul om någon faktiskt orkar det så att ni får en liten insikt om hur mycket tid jag måste lägga på att plugga . detta är alltså uppgifter som vi fick 19/1 och allt detta ska vara gjort innan 28/2 ..


Läs Faktisk fantasi (87 sidor) (Pdf - fil från Skolverket)
1.

Fundera på vad en estetisk lärprocess med bild som verktyg är för dig, utifrån din läsning. Stöd dig på exempel du hittar i texten.
Skriv ner dina tankar och ta med för diskussion när vi träffas nästa gång.

2.
 Reflektera över frågorna:
Vad är fantasi?
Varför använder vi oss av fantasi?
Vad är fantasins byggmaterial?
Hur bygger vi fantasi?
Vad kan sätta igång vår fantasi?

Gör ett collage utifrån dina tankar. Obs! Det finns inget rätt eller fel, utan syftet är att få dig att fundera omkring detta. Collaget blir ditt verktyg. Ta med till lektionen.


3.
Bilduppgift A: 6 st. papper i A5- format att måla känslor på. De får inte vara föreställande eller med symboler, utan du använder bara färger på olika sätt, dvs. målar tex. täckande, spetigt, svagt osv. med de färger du tycker känns rätt för dig. Känslorna är:
Svartsjuka  - Kärlek – Sorg – Ilska – Glädje – Lugn

Bilduppgift B: 6 nya bilder. Nu får du använda bilder, symboler som du förknippar med:
Värme – Smärta – Frihet – Ofrihet – Mamma – Pappa

Ta med bilderna till lektionen. Obs! Skriv inget på framsidan av bilderna.

Börja gärna läsa Vygotskijs  Fantasi och kreativitet i barndomen (ca 100 sidor) i god tid.Du skriver en personlig läslogg där du väljer 1-2 citat med sidhänvisningar, ur varje kapitel. Citaten kan vara sådant du reagerar på, tycker stämmer/ stämmer inte, tycker är tänkvärt, osv. Dessa kommenterar du. Det kan vara frågor som väcks, slutsatser du drar, kritik, jämförelser med praktiken du gör… Alltså dina egna tankar om det du läser. Läsloggen ska fungera som ett stöd för ditt minne, när vi sedan den sista gången i april diskuterar och bearbetar boken praktiskt. Förbered dig genom att fundera på frågor du vill ta upp till diskussion och citat du vill lyfta. Ta med din läslogg till lektionen 28/2.



Du skall läsa, samtala och skriva en egen inlämningstext med utgångspunkt i kursboken Vallberg Roth, A.-C. (2002). De yngre barnens läroplanshistoria, Jord för växande samt göra kopplingar till aktuell läroplan för förskolan, Lpfö98.

A. Egen läsning och förberedelse.
När du läst kapitel 1 och kap. 6, samt det kapitel du blivit tilldelad, (2,3,4 eller 5) skall du förbereda dig inför tvärgruppsredovisningen genom att sträva efter att åskådliggöra innehållet på ett didaktiskt sätt så att gruppen lättare förstår och minns din presentation.


B. Tvärgruppsredovisning Via Adobe Connect, eller om gruppmedlemmarna befinner sig på samma ort, skall du i tvärgrupp redovisa ditt kapitel samt lyssna på de andras presentationer av sina kapitel. På vilket sätt kan Jord för växande ( sid. 6-35) göra bilden av historien tydligare? När det är dags att lämna in den skriftliga examinationsuppgiften skall alla förstås ha läst hela boken (ca 200 sidor), om ni inte har gjort det tidigare. Kom ihåg att också ha med Lpfö 98 som referens.


C. Individuell skriftlig examinationsuppgift
Formulera en text (ca 2-3 sidor) utifrån följande punkter:


1. Beskriv kortfattat vad som karaktäriserar de fyra olika läroplansperioderna enligt Vallberg Roths indelning.


2. Vilka pedagogiska teorier låg till grund för respektive läroplansperiod?


3. Ge exempel på hur dessa olika synsätt har påverkat den pedagogiska praktiken och gör jämförelser mellan de olika tidsperioderna utifrån följande frågor:

• Hur har synen på barnet förändrats?

• Hur har synen på lärarens roll förändrats?

• Hur har synen på vad barnen skulle lära sig förändrats?

4. Avsluta din text med en beskrivning av hur det pedagogiska uppdraget ser ut idag (se Lpfö98) och dina egna reflektioner om de förändringar som skett sedan 1800-talet.


Ditt första musikminne? Vilka låtar, ramsor, TV-program minns du? Ta med anteckningarna till v 9.

Läs artiklarna i Fronterrummet (5st). Skriftlig reflektion över minst ett citat per artikel, som du fångats av. Lämnas in i Fronter senast månd.28/2. Ta med anteckningarna till lektionen v9.


mina söta beebisar


true story

detta läste jag i pernillas blogg och kände att jag ville tjuva det av henne ;)

Det finns alltid lite ärlighet bakom "jag skojar bara".
Lite kunskap bakom "jag vet inte".
Lite känslor bakom "jag bryr mig inte" och lite smärta bakom "de är lugnt"

så sant så ..


svanprinsessan

 


nathalie 18 år






vad duktig jag är :)

idag har jag skrivit klart en uppgift om 5 st musikartiklar samt gjort klart min kompleteringsuppgift jag fått för att jag var sjuk en skoldag :) som belöning tänkte jag spela lite scooby doo på ps2 som nathalie fick när hon fyllde år :D


ugly betty

som ni vet så har jag ibland perioder då jag totalt glömmer bort att uppdatera och ibland har jag bara ingenting att skriva .. så igår när jag skulle uppdatera så står det att det inte gick att logga in på bloggen mellan 00-01 så då sket jag i det ! jag är iaf på jättebra humör idag :) kanske för att jag fått mina filmer vi beställde från cdon :D






morgondagens planer

- träff på biblioteket med basgruppen
- plugga (men bara liiiite)
- städa lägenheten
- systemet
- hämta paket på coop
- middag i sjulsmark
- hämta pappa i luleå

skeppis

jag är så trött så jag håller på att somna med datorn i knät ! förmiddagen har jag spenderat med märta och svea på skeppet :) det var verkligen en trött tjej i bilen påväg hem vill jag lova ;p hehe . snart ska jag iaf knata över till linda för lite surr sen blir det en tidig kväll ! har möte med gruppen på biblioteket imorgon kl 9 .. det kan bli tungt ! men jag ska nog klara det ..

hej så länge !

uppe med tuppen

oj så fruktansvärt skönt att vakna och inse att uppsatsen är färdig och inlämnad :) nu får jag bara hoppas att den blir godkänd och inte för kort ..

nu blir det iaf frukost sen skeppet med göölligt folk :)

jag kunde inte låta bli när jag såg rean ..


linser :)

självklart var det linserna jag beställde i söndag :) det blev bruna linser :) får se om jag testar mig på någon annan färg framöver . jäklar vad ovant det kändes att se sig själv med bruna ögon och inte klarblåa ;p

wiiho !

kan någon gissa vad som föll ner i brevinkastet idag ? ;)

check check check

biblioteket , ö&b och sola , CHECK !

nu: det vanliga ..

RSS 2.0