hej igen!

läkarna säger att allt kommer gå till sig och att det kan bli riktigt fina ärr. så det känns ju skönt att veta! nu är jag iaf hemma, har varit på storheden och så med mamma. det blev 3 böcker, hårspray och ett wax.

     
dessa 3 böcker blev det, och sen hårprylar från wella :)

nu väntar jag på att nathalie ska käka färdigt och sen ska vi vidare till piteå för tjejkväll! ska leta mig ett par skor och en kalender, jag håller verkligen inte ordning på alla tider och datum..

hejs! :)

godmorgon

jag vaknade för ca 15 min sen och nu är det dags att fara. ska äta lunch någonstans i luleå med mamma, sen till sunderbyn och kolla min ärr. sen blir det storheden ett tag tror jag innan vi far hem. känns som att det kommer bli en musik dag!

för senare idag tror jag det blir att fara till piteå och hänga på något fik, det är ju tjejkväll, men man orkar som aldrig gå runt och leta något för det är så mycket folk :) då kan man sitta och fika någonstans och kolla på allt folk istället, haha!

sunderbyn nu, hejdå!

förbannat

jaha, då blir det ingen fest i helgen mest troligt. jag måste äta penecillin i 10 dagar :( ärren är jättefina på vissa ställen! men som sagt, där de möts har det blivit lite infekterat.. sjuksköterskan såg också att dom hade glömt kvar några stygn där det var infekterat, så det kanske var därför. så jag ska till sunderbyn på torsdag så ska dom kolla på det.

jaja, jag ska väl inte klaga. jag ångrar fortfarande inte att jag gjorde det, och det kommer ju gå över så det ä lugnt!

13.15

den tiden ska jag vara på vårdcentralen i nfj och kolla upp ärren efter operationen. det har nämligen börjar vara där stygnen korsade varandra, och igår när vi skulle byta tejp så märkte vi att det var ett stygn kvar där det varar, så det är nog därför det blivit infekterat. ska iaf kolla upp det, sen tyckte mamma att jag skulle ta med mig gabbis åsså skulle gå och fixa efteråt, så vi får väl se.

nu hade jag tänkt äta frukost, hejs.

lite bilder från i lördags!

 
 
 


godmorgon!

eller nu har jag varit vaken en stund, men jag är fortfarande trött så det är nästan som att jag nyss vaknat. planerna just nu ser ut så att jag hade tänkt äta lite gröt, gå ut på en prommis och sen duscha. måste dock äta lunch innan jag far också, för sen far jag till stan och träffar linda :) eller det blir nog att jag hämtar upp hon på skolan, sen ska vi bara strosa runt på stan, kolla på en telefon till henne för hon ville ha min hjälp. hon pajade ju sin förra telefon så hon behöver en ny ;) sen blir det middag med familjen persson innan det bär av till stan igen för lite häng på nodo ;D

så vi ses kanske där! annars får ni gärna höra av er. puss!


PDOL -08

GRATTIS!

äntligen har hjärtat mitt blivit stooor!

GRATTIS AMANDA PÅ FÖDELSEDAGEN! :D
och grattis till en sak till, men det kan jag inte säga än ifall någon som inte får skulle läsa här ;) vad det är skriver jag sen!

        

äntligen klar!

puuh! jag är helt slut. eftersom jag inte ska anstänga mig så himla mycket så har det tagit i princip hela dagen att fixa färdigt. jag har även renbäddat och dammsugit i mitt rum. känner mig riktigt nöjd!

före
  

efter
  

nu hade jag tänkt ta mig en kort promenad så jag inte har så ont ikväll och imorgon. sen en välbehövd dusch!

det var nog dags..

just nu håller jag på att rensa ut ur min garderob, och jag kan säga att det behövs. allting ligger huller om buller och det är mycket jag inte använder eller kan ha längre. så mycket kommer nog försvinna, och det blir nog lite bättre ordning också. funderar på att hämta en isglass när jag ändå har tagit en paus ;p

lägger kanske ut en före och efterbild sen ;D

tävling :)


rensa lingon

nyss hjälpte jag pappa med att rensa lingon, så det gick lite snabbare. så då blev han glad. nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. har som sovit ända sen jag kom hem nästan. kanske borde plugga lite, som jag skrev i förra inlägget..

  

kärlek

VÄDUREN


21 mars - 20 april
Ditt kärleksliv kommer att vara ganska turbulent under hösten. Det ger gnista till ditt sexliv, vill du utveckla den sidan av ditt liv ett extra steg så passar det fint att satsa nu. Den romantiska sidan av kärleken däremot kan bli lidande. Risken är stor att en majoritet av hösten blir en enda lång maktkamp - mellan dig och din partner om du har en, mellan dig och en tänkbar kärlek annars. Du måste också kämpa mot dina egna känslor ibland, för du lockas att göra saker som du egentligen inte vill stå för. Det blir gott om frestelser och en del av dem kan verkligen ställa till det. Komplikationer mellan dig och en kollega till exempel kan förstöra klimatet på ditt jobb, så ta det försiktigt där.


Bästa raggstället: På resa.


Extra charmpoäng: Svarta kläder.


Du är sexigast: 7/9, 16/9, 28/11


Fina kärleksdatum: 4/10, 14/10, 10/11


Bästa matchningarna: Våg, Skorpion.


OXEN


21 april - 21 maj
Oktober blir en ganska passionerad månad, särskilt första halvan. Skall det till några vilda eskapader för din del under den här hösten så är det då. Annars handlar det mer om det långsiktiga perspektivet. Det här är en bra höst för att satsa på materiella förbättringar och på beslut som leder till ökad stabilitet. Det lönar sig för dig att satsa på karriären, att flytta, att gå in i ett samboförhållande eller att skaffa barn. Den här vinkeln gör att om du är singel kommer du troligen att förbli det - skall du satsa på ett förhållande måste det kännas helt rätt med en gång. På sexfronten innebär detta att du är relativt oengagerad, både stämning och tillfälle måste stämma för att du skall få fart på din lusta.


Bästa raggstället: På jobbet.


Extra charmpoäng: Snygga skor.


Du är sexigast: 7/10, 16/10, 3/11


Fina kärleksdatum: 9/9, 19/9, 12/11


Bästa matchningarna: Skorpion, Stenbock.


TVILLINGARNA


22 maj - 21 juni
Du har tur i kärlek under större delen av den här hösten. Bäst blir september men det finns gott om guldkorn längre fram också. Det finns utrymme för långsiktiga känslor, djup kärlek och gemenskap - men det handlar mer om sex, passion och livslust. Har du inte en fast partner redan så föredrar du att pröva dig fram snarare än att satsa på en specifik. Att flirta och experimentera lite känns väldigt naturligt för dig just nu. Dessutom blir det gott om nöjen under hösten och du träffar många spännande människor. En del av dem kan utvecklas till vänner, andra till något mer intimt än så. Chansen att du hittar en sann kärlek är också stor men det kommer troligen att ta tid innan du upptäcker detta.


Bästa raggstället: På gym.


Extra charmpoäng: Ett gott humör.


Du är sexigast: 9/10, 18/10, 6/11


Fina kärleksdatum: 12/9, 21/9, 14/11


Bästa matchningarna: Våg, Skytt.


KRÄFTAN


22 juni - 22 juli
Hösten börjar inte särskilt bra för din del. September är en stressig och fullkomligt oromantisk månad. Det klokaste du kan göra är troligen att vänta med att satsa på kärlekslivet. Efter 24/9 blir det bättre och i början av oktober kan det slå gnistor på allvar - särskilt för dig som letar efter en ny kärlek. Men det blir ingen lättsmält höst det här. Både kärleks- och sexliv krånglar till sig ofta och du får räkna med att ställas inför knepiga val. Till exempel kan du mycket väl hamna i ett läge där du är kär i mer än en. Spännande och hett men trassligt. Visserligen har du sällan känt dig så åtråvärd men samtidigt blir det definitivt ont om sinnesro. Även för dig som har ett fast förhållande blir det gott om utmaningar.


Bästa raggstället: På fest.


Extra charmpoäng: Betona halsen.


Du är sexigast: 14/9, 20/10, 8/11


Fina kärleksdatum: 23/9, 12/10, 16/11


Bästa matchningarna: Stenbock, Vattuman.


LEJONET


23 juli - 23 augusti
Det blir en blandad höst, med gott om utrymme för kärlek och flirt fram till 24/9 och under perioden 18/10-12/11. Övrig tid handlar mer om familjeliv, jobb och vardag. Du har mycket i tankarna, kanske nya projekt eller mål som betyder mycket för dig. Därför satsar du inte alltid helhjärtat på ditt privatliv. Det innebär också att om du inleder ett förhållande i höst kommer det att halta lite i början; du kommer inte att vara så engagerad alla gånger. Samma sak med sexlivet som ibland är glödhett, ibland obefintligt. När du fokuserar på andra saker måste det till ett perfekt tillfälle för att lustan skall vakna. Sexiga underkläder kan dock vara till mycket god hjälp när du vill få extra fart på glöden.


Bästa raggstället: I butiken.


Extra charmpoäng: Goda dofter.


Du är sexigast: 16/9, 25/9, 14/10


Fina kärleksdatum: 22/10, 10/11, 18/11


Bästa matchningarna: Jungfru, Vattuman.


JUNGFRUN


24 augusti - 23 september
Visst kan du flirta till det lite ibland, särskilt i början av oktober. Du tycker om att känna dig attraktiv och uppskattad, och har du en fast partner är det viktigt för er relation att denne kommer med komplimanger eller gåvor av och till. Annars svalnar ditt intresse snabbt. Den här hösten handlar det dock inte mest om kärlek och sex, utan istället är det yrkesliv eller studier som hamnar i centrum. Kärlek och relationer blir något du sköter om när du har en stund över eller andan faller på. Det här gör det lite knepigt att starta ett nytt förhållande, det tappar lätt gnistan när du tänker på annat. Även sexlivet svajar mellan att vara riktigt hett och att vara helt ointressant. Mycket beror på om du får någon tid över.


Bästa raggstället: På jobbet.


Extra charmpoäng: Ljusa färger.


Du är sexigast: 19/9, 24/10, 12/11


Fina kärleksdatum: 27/9, 16/10, 21/11


Bästa matchningarna: Våg, Stenbock, Vattuman.


VÅGEN


24 september - 23 oktober
Du har en fin höst framför dig. Gott om kärlek, närhet, nya möjligheter och het erotik. Det enda som kan störa lite är att du antagligen vantrivs med din yrkessituation just nu och det sänker ditt humör. Annars är det riktigt ont om mörka moln, det blir en precis lagom blandning av mysiga stunder och passion. För dig som har ett fast förhållande gäller det egentligen bara att njuta och att utnyttja medvinden - tänk bara på att inte hela tiden dra in vardagsproblem i förhållandet, låt de ömma stunderna vara lite avskiljda från vardagen istället. För dig som är singel kryllar det av möjligheter, oavsett om du letar efter en stunds erotik eller efter något som kan bli långsiktigt.


Bästa raggstället: Lugna platser.


Extra charmpoäng: Humor.


Du är sexigast: 29/9, 14/11, 23/11


Fina kärleksdatum: 21/9, 18/10, 27/10


Bästa matchningarna: Vädur, Oxe, Tvilling, Våg.


SKORPIONEN


24 oktober - 22 november
Riktigt glödhett blir det 24/9-18/10 men hösten ser ganska fin ut i övrigt också. Det är dock under just den perioden som du låter hjärta och åtrå styra och struntar helt i andra saker. Kan bli mycket spännande. Resten av hösten krävs det lite planering för att kärlekslivet skall må riktigt bra. Troligen är du nämligen väldigt upptagen av andra saker, mest studier eller jobb. Kärleken kan komma i kläm och en smart tidsplan hjälper dig att undvika detta. På sexfronten ser allt bra ut, men vill du ändå fixa fram lite extra glöd så är det lyx som ger höstmörkret en guldkant i år. Delikatesser, till exempel, eller kanske ett lite finare vin - det är sådana detaljer som får dig att slappna av och då vaknar lustan till på allvar.


Bästa raggstället: Utomhus.


Extra charmpoäng: Sportig stil.


Du är sexigast: 5/9, 20/10, 25/11


Fina kärleksdatum: 23/9, 2/10, 16/11


Bästa matchningarna: Oxe, Våg, Skytt.


SKYTTEN


23 november - 21 december
Hösten och vintern brukar passa dig bra. I år blir början av november en riktigt häftig tid med stora möjligheter att hitta sann passion, om du inte gjort det redan. Det blir över huvud taget en glittrande höst med gott om passion och romantik och ont om långtråkiga stunder. Finns det gamla konflikter så har du också möjlighet att lösa dessa nu; du har lättare än vanligt för att förstå de underliggande orsakerna till problemen. Erotiskt sett blir det också en väldigt trevlig höst, i varje fall efter 18/10. Fram tills dess kan det bli en aning ljummet men det beror på att du själv föredrar romantik och gemenskap framför erotik större delen av tiden. Men efter 18/10 kan du räkna med många sköna upplevelser.


Bästa raggstället: På krogen.


Extra charmpoäng: Guld.


Du är sexigast: 25/9, 4/10, 18/11


Fina kärleksdatum: 7/9, 22/10, 28/11


Bästa matchningarna: Oxe, Våg, Skorpion, Stenbock.


STENBOCKEN


22 december - 20 januari
Hösten blir bra för dig på många sätt men just kärleken kan krångla. Du behöver massor av utrymme för dina egna mål och idéer, särskilt i början av hösten. Kommer kärleken i vägen blir det gott om konflikter och problem. Det är viktigt att dina relationer inte stressar dig, men det förutsätter att både kärlekspartner och vänner har vett att respektera när du är upptagen. En stressig höst till trots blir andra halvan av oktober ganska romantisk, och mot slutet av hösten finns det hopp för betydligt mer. Från 12/11 har du rikligt med tur i kärlek och dessutom mer lust att satsa på den. Där får också ditt sexliv upp farten efter att ha varit ganska ljummet ett tag - och vintern börjar med hetta, glöd och passion.


Bästa raggstället: På kryssning.


Extra charmpoäng: Välskött hår.


Du är sexigast: 9/9, 24/10, 3/11


Fina kärleksdatum: 27/9, 7/10, 21/11


Bästa matchningarna: Skytt, Fisk.


VATTUMANNEN


21 januari - 18 februari
Du är väldigt seriös. Har du ett fast förhållande satsar du hårt på det; är du singel vill du inte satsa alls om du inte kan se en fin gemensam framtid. Att leka med kärleken och ta den på en höft passar dig inte alls, och gemenskap betyder just nu mycket mer för dig än att man matchar bra i sängen. Därför kommer också den här hösten att handla om djupa känslor och stora beslut. Du vill utveckla både dina relationer och dig själv, och du ställer ganska höga krav. Det är dock viktigt att du inte helt försummar erotiken - din kropp har behov och förtjänar att få njuta. Om inte annat så kanske det är läge att testa lite nya saker på egen hand. Sex behöver inte alltid vara något som man delar med andra.


Bästa raggstället: På möte.


Extra charmpoäng: Visad ömhet.


Du är sexigast: 29/9, 9/10, 23/11


Fina kärleksdatum: 12/9, 27/10, 6/11


Bästa matchningarna: Kräfta, Skytt, Fisk.


FISKARNA


19 februari - 20 mars
Den här hösten handlar mer om jobb, pengar och framtida möjligheter än om kärlek, sex och känslor. Därmed inte sagt att du inte hinner med lite romantik också, visst gör du det. Har du en fast partner är det perioden 25/9-17/10 som ger dig mest, är du singel blir hösten som bäst först efter 11/11. Men även om ditt kärleksliv fungerar ganska bra är det helt enkelt inte på den fronten som du lägger manken till. Det krävs egentligen att någon annan tar första steget och fångar din uppmärksamhet för att det verkligen skall hända något. Så blir det på sexfronten också, du går och tänker på annat men du blir troligen förtjust om någon annan vågar ta initiativet och anstränger sig för att tända din glöd.


Bästa raggstället: Där du sportar.


Extra charmpoäng: Ärlighet.


Du är sexigast: 5/9, 14/9, 29/10


Fina kärleksdatum: 2/10, 12/10, 25/11


Bästa matchningarna: Stenbock, Vattuman.


fredag

ikväll är det alltså myskväll med mat och film som gäller hos mig. riktigt trevligt tror jag det blir! dom som ska hålla mig sällskap är sara, linda, linn och marielle :)

så här ser jag ut för tillfället, i min ytterst rena spegel..



nu hade jag tänkt plocka undan lite i mitt rum och så, för om någon timme så kommer sara och hämtar mig åsså ska vi å handla innan vi hämtar upp dom andra som sitter och väntar hos linda. tjing!

dagens låt


hej igen!

nu har jag då varit i finland, alltså alko ;) det blev en passoa och koskenkorva strayberry för mig medans det blev en hel del annat för grabbarna.

egentligen var det tänkt att jag och pappa skulle fara och kolla på en bil idag, men det blev inte. han funderar på att köpa en gamlare bil för att kunna köra upp all diesel vi har och sedan byta till en nyare bil med besin tror jag han pratade om :) men vi får väl se. han brukar ändra sig rätt så fort.

nu sitter jag iaf i mitt rum och ser film med min lillasyster, riktigt mysigt. jag sov "middag" eller vad man ska säga för ett tag sen, vaknade kanske halv 9 så jag är inte det minsta trött nu :) men det kommer säkert, eftersom jag är förkyld så är jag nästan trött jämt.

imorgon blir det tjejkväll hos mig!
puss


finland here we come!

har nyss gjort mig klar för att bli hämtad. ville och en kompis till han skulle fara från stan typ 12 tror jag, så dom är väl här om inte så himla länge :) skönt att slippa vara hemma och göra ingenting iaf! det är så grymt tråkigt!

jaa, så jag skriver när jag är hemma igen.

puss


Maroon 5 - Not coming home


ganska så uttråkad.

ja, nu sitter jag här själv igen.. fan vad less jag är på att vara hemma nu! helt sjukt..

linn och simon for för att tag sen. dom två är nog bland dom härligaste människorna som finns, får en alltid att skratta! ;)

one tree hill

just nu sitter jag här och ser one tree hill med nymålade naglar. pärlrosa blev det :) fast jag är fortfarande rastlös.. vet inte hur jag ska klara mig alla dom här veckorna. är sjukskriven till den 28 september.. men om jag inte har ont så ska jag nog tillbaka till skolan tidigare. men idrotten får nog vänta ett tag till..

vill någon komma och göra mig sällskap?


RSS 2.0