vad betyder ditt namn?

jag satt och kollade på internet och hittade detta :)
http://www.namntoppen.se/

här är några namn som jag kollade ;)

Beatrice är ett kvinnonamn med latinskt ursprung med betydelsen ljusbringare eller den lyckosamma. Namnet härstammar från latinets Beatrix, men har genom franskan blivit Beatrice.

Amanda är ett kvinnonamn med latinskt ursprung med betydelsen den älskvärda, ordagrant "hon som bör älskas".

Linda är en kortform av andra namn som slutar på -linda eller -linde, exempelvis Belinda, Rosalinda och Sieglinde, som i de flesta fall har engelskspråkligt och från början tyskt ursprung. Slutdelen anses komma från tyskans lind - "liten", "späd", "vek".

Jenny är ett kvinnonamn och är en engelsk kortform av Johanna och en smekform av Jane, med betydelsen Gud har förbarmat sig.

Sara är även ett annat namn på staden Tyros. Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett semitiskt (abessinska, arabiska, araméiska, assyriska, hebreiska) namn som betyder "furstinna" eller "prinsessa".

i storstan!

tjaaaa bloggen!

sitter i storstan nu, hos fru linneruth! trevligt trevligt. hade så himla tråkigt hemma så jag ringde till dömjen och for till stan ;) blir nog här ett tag, får väl se vad som händer sen ;)
tjao!

älska glassbilen!

glassbilen var just här och när vi hörde den tänkte vi att för en gångs skull så kan man väl unna sig lite. så vi köpte en trollerimix, tuttifrutti glass och mormors godaste! mums!
nu väntar glass och en bra film!

 

hemma igen..

tror ni jag har nå ont?! svar ja. det känns ibland som att jag ska dö! operationen gick iaf väldigt bra och jag fick fara hem kring 11 imorse. vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva. brösten är iaf mindre :P men just nu känns det som att dom är större än vad dom var innan med all bomull och alla förband! det trycker som fan.. ska iaf ta bort stygnen om typ 5 dagar eller något sånt var det :) så då får vi väl se hur dom ser ut efter det ;D fast jag har redan sett och jag är nöjd! :)

på återseende!

första skoldagen?

för många var det första skoldagen idag, men inte för mig. jag var på vc och tog blodprover på morgonen och eftersom dagen var hyfsat kort räknade jag med att jag inte ens skulle hinna till stan efteråt innan vi slutade. så efter det for jag och mamma och handlade och sen for vi hem. och eftersom jag inte är van att stiga upp kring 8 så var jag grymt trött hela morgonen, så när vi kom hem gick jag och la mig igen och sov till typ.. fyra kanske. inte så himla bra, får väl se hur sent jag kommer somna ikväll! imorgon måste jag iaf stiga upp tidigt så jag kan lägga mig tidigt också eftersom vi far till kalix kring 5 på morgonen..

hur som helst så satt jag och kollade runt lite på internet och hittade det här. jag trodde faktiskt att hon var duktig live! fast då vet man ju inte om någon har trixat med videon men det tror jag inte :P

...


så kan det gå

har alltså kommit hem nu, eller för ett tag sen. med skjuts av mamma, för audin ligger i diket upp och ner :P fick sladd efter hällseströmsvägen och for i diket.. vi klarade oss iaf skitbra! fick några småsår bara och så. mamma och pappa for tillbaka till bilen och väntar på att bärgningsbilen ska komma. pappa är en väldigt erfaren bilförare, både för att han kört folkrace i många år, och för att han har kört mycket mer bil än vad många andra har gjort. men han kollade iaf på spåren där vi hade kört och sa att det inte var mitt fel utan att vem som helst hade kunnat få sladd där, han som är van skulle säkert ha kunnat häva sladden, men eftersom jag inte är så van när det gäller sånt så var det väl därför det slutade som det gjorde. men det är iaf ingen fara, vi får bara byta bil lite tidigare än vad vi hade tänkt ;D för den är inte så himla körbar just nu.. :p menmen. lägger in en bild senare.

på återseende!


långa nätter

så är det. väldigt lååånga nätter. nätterna känns så oerhört långa just nu och jag kommer inte på någon annan anledningen än att det är för att jag vaknar så många gånger under nattens gång? man kan ju lixom inte sova snabbt eller långsamt..

jag tror det beror på operationen, att jag är lite nervös utan att jag tänker på det. för det är verkligen inget jag funderar över, vill bara få det bortgjort nu! jag är så less på att vänta.

idag var det tänkt att jag skulle ut till stugan med mamma och hjälpa hon att städa. men istället ska jag nog pyssla på här hemma med några saker. t.ex. städa insidan av bilarna.. vad gör man inte för pengar.. :)

nu väntar frukost!

imorgon - jennys 18-års fest
5 dagar - operation i kalix

party i garaget

äääntligen! nu har jag och linn vaxat, vaxat och vaxat. och vaxat lite till. less är vi då iaf. men jag måste nog ta på mig skulden. pappa sa att det var bara köra igång, så det var vad jag gjorde. jag började med någon himla maskin på motorhuven ett tag. sen gick jag vidare till resten av bilen förhand. efter att det var gjort så kom linn och hälsade på. hon hjälpte även till väldigt mycket, annars hade jag nog stått kvar i garaget än..

när vi skulle börja ta bort det kletiga från huven så läser vi på burken för att se hur man ska ta bort det. där står det stort och tydligen att man skulle tvätta bilen innan och inte smörja vaxet i cirkelrörelser. linn börjar asgarva och kolla på bilen, inom kort fattade jag vad hon skrattade åt och kollade på bilen. hela huven bestod i princip av cirklar. bra gjort bea, jag tvättade den inte heller före. så jag gjorde i princip allt man inte skulle göra. men vi började iaf gnugga.. och gnugga..

det tog lixom aldrig slut.. hur som helst. efter att ett tag har gått och vi nästan är färdiga så sitter linn framför bilen och skrubbar. då går jag in i bilen och tutar. hon blev så rädd att jag trodde att hennes hjärta skulle stanna. efter ett tag gick det över och vi fortsatte. när vi sedan skulle på med nå mer kletigt så står jag och torkar huven med en hårfön och bestämde mig för att skoja lite. så jag blåste linn i ansiktet och smidig som hon är så backar hon och trampar rätt i en skål med vatten så det blev blött i hennes skor kan jag lova.

efter någon timme blev vi iaf färdiga och bestämde för att belöna oss med godis, så vi for till norrfjärden och nu är vi tillbaka och ska se en film.

det var alltså dagens goda gärning och jag är nöjd. tack så mycket linn för hjälpen! och för ett gott skratt. ni som inte känner linn borde veta att hon är en toppentjej! jag har verkligen saknat hon och hon får en alltid att skratta ;)


move along

The All-American Rejects - Move Along
KUUUNG LÅT!

hursom helst, idag var det tänkt att jag och mamma skulle ut till stugan och städa undan där för sommaren. (och lite nogrannare efter pdol kanske? ;)) men när mamma väckte mig så öste regnet ner och vi ställde in det. det är så jobbigt att bära massa grejer och så in och ut i regnet. så jag somnade direkt om, typ en timme, åt frukost och somnade om till nyss. det var riktigt skönt att sova faktiskt!

vad händer idag? det vet jag icke, linda och sara verkar ska se film, men får se om jag orkar fara någonstans, känner mig ganska lat idag faktiskt!

nu hade jag tänkt gå ut och göra nå saker åt pappa med bilen :P och tro inte att jag ska laga något eller så för sånt kan jag inte! jag vet hur man får den att gå framåt och det räcker.

6 dagar - operation

du är allt bra söt

idag när jag skulle fara hem från linda så blev hon så ledsen så hon gick och glömde min telefon när jag var på toa så jag inte skulle fara hem. så jag fick gå runt och leta den i deras tv-rum innan jag tillslut hittade den.

igår såg vi iaf en film som hette Under her dead body, väldigt roligt! fast egentligen såg vi typ film och tv i princip hela dagen, samma idag. men det är kul att se film med trevligt sällskap! :)

men just nu har jag bara trååååååkigt. ångrar lite att jag for från kopparnäs men jag har några saker att fixa här hemma så det var väl lika bra. så nu får jag väl ta å ta tag i det, så.. på återseende!


min prinsessa och jag

mys i kopparnäs

hej igen.

har inget vettit att säga, förutom att jag hade tänkt fara till linda nu och spendera natten där. så det ska bli mysigt. jag lär väl höra av mig när jag är där eller så imorgon, ni märker ju. tjing!

du är saknad..

ny design

nu har jag äntligen fixat färdigt med min blogg och jag är jättenöjd! :)

kom hem för en stund sen, efter att ha skjutsat gabbis till boden, hämtat upp nathalies pojkvän i rosvik, tankat och handlat i norrfjärden och sen hem. vilken dag det har varit, antingen håller jag på att bli sjuk eller så är jag bara allmänt trött för att jag lägger mig så sent på kvällarna. fast att jag lägger mig sent är dock inte mitt fel!

nu hade jag iaf tänkt lägga mig i sängen med ett glas mormorssaft och slå på en film! jag ska bara lyssna färdigt på den här låten först :)

sov gott folks!

Piteå Tidningen

imorse vaknade jag av att gabbis (min äldre syster) kommer in i mitt rum och skriker: kläää mig, jag har inget att ha på mig! får jag låna nå av dig?!?!?!?!?!

visst säger jag och vänder mig om, efter ett tag berättar hon att PT skulle komma hit och göra ett repotage om henne. morfar har tydligen ringt in och "tipsat" dom om henne ;p

så det var bara att stiga upp och äta frukost innan dom skulle komma. efter att ha lyssnat lite när dom pratade så gick jag och la mig i sängen och såg tv och somnade. då kommer båda från PT, gabbis och nathalie in i mitt rum och säger att vi ska ta kort på alla tre syskon. så då var jag tvungen att stiga upp, igen!?
menmen.

så håll utkik efter det i Piteå Tidningen! ;)

här är några bilder som min syster har ritat, och som också var anledningen till varför PT skrivit ett repotage om henne.








dyster onsdag

det är så himla tråkigt med regn! jag vill ju ha sommar och sol, som på gotland! men icke det.

nu lyssnar jag på en hur mysig låg som helst med duffy! :)

har inte så mycket att säga idag.. senare idag blir det kanske att fara till degeränget och umgås med lite folk där så det blir förhoppningsvis trevligt!

dagen har gått väldigt segt, fastän jag sov till klockan ett. vi har har en rörmockare hos oss som har stängt av vattnet för att han håller på att fixa, så jag har väntat på duschen sen kl 1! men snart hoppas jag att han är färdig för jag behöver verkligen duscha :) sen bär det nog av till linda i kopparnäs, hejs! :)

tjejkväll i holmträsk

hej allihopa!

nu sitter vi alla hos amanda, hela kvartetten! om det nu är så man brukar säga? :P iaf är det jag, amanda, linda och jenny! vi sitter i tv rummet och ser en film som heter Rockstar! hyfsat bra, inte riktigt min typ av film. sen blir det nog att se The eye och förhoppningsvis så är den bättre :) annars kanske det blir att fara någon annanstans? eller att vi får storfrämmande? man vet aldrig. men nu ska jag iaf fortsätta att se filmen och hoppas att det inte är så länge kvar av den.

PUSS! :D

en bra tisdag

vaknade för ett tag sen, har precis ätit frukost och allt sån där tråkigt. men nu väntar något ännu tråkigare, ska hjälpa mamma städa.. men för pengar ;) så det är väl vad jag ska göra idag, och fixa med tvätten..

senare idag, kring middagstid ska jag till norrfjärden å handla, hämta upp linda och sen till amanda! dit kommer också jenny där vi ska mysa på, laga middag och se film :) känns ju att träffa amanda och jenny igen när man inte träffat dom på länge!

nu ska jag återgå till mitt. på återseende!

dagens låt: Katy Perry - Hot n cold
Kate Perry påminner faktiskt ganska mycket om The sounds tycker jag :)
väldigt bra musik faktiskt!

music please!

just nu spelas Kate Perry - I kissed a girl i mina högtalare och den är väldigt bra!

idag har jag inte gjort speciellt mycket, det blev en ganska sen kväll för mig och linda igår så vi sov till ca 11 :) efter det åt vi frukost och sen skjutsade jag hem henne till norrfjärden. när jag kom hem var det bara att ta tag i städningen.. väldigt tråkigt. men nu är det iaf färdigt och nu väntar duschen!

orkar inte skriva inte skriva något om resan så den får sammanfattas som skitbra! jätteroligt har det varit och det var tur att jag hade linda med mig annars vet jag inte riktigt hur det hade varit..

skönt iaf att äntligen vara hemma! på tisdag väntar en dag med brudarna så det ser jag verkligen fram emot! länge sen jag träffade mina sötnosar ;) men nu ska jag gå i duschen, på återseende!

PUSS!


ängelholm

goddagens  läsare! eller godkväll kanske man säger :) nu har vi bosatt oss hos några fördetta sjulsmarksbor! mycket trevligt, och inte lite fint hus dom har! skulle gärna vilja byta.. men så blir ju inte fallet så det är inget att fundera över. hittils har resan varit skitbra! världens bästa väder! ca 30 grader i en hel vecka, alltså under gotlandsveckan! brun har man då blivit så det är ju kul :)

vi har hunnit med så himla mycket, vi har åkt färja 2 ggr, varit på rundtur runt nästan hela norra gotland där vi stannade och badade i blå lagunen! helt underbart, fast vattnet var grönt ;D precis som utomlands! i lördags blev det 50-års kalas och det var jättetrevligt! alla fick en egen liten presentation av födelsedagsbarnet, och vad blev inte sagt om mig om inte att jag kör fort? det var ju lite typiskt.. men han sa även många andra bra saker så det var roligt.

jag har ganska mycket att berätta men det får jag göra när jag kommer hem. idag blir det då att sova i ängelholm, imorgon också tror jag. men mest troligt så ska vi tjejer besöka typ europas största köpcenter medans gubbarna ska göra något annat. sen på torsdagmorgon så bär det av till tyskland! inte så svårt att gissa vad vi ska göra där kanske ;) sen på fredagmorgon så påbörjar vi resan hem, jag och mamma ska sträckköra så länge vi orkar så vi kommer hem så fort som möjligt. så vi får väl se när jag är hemma :) hoppas ni har det bra där hemma!

bilderna kommer ut när jag kommer hem :)

PUSS!

RSS 2.0